10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü münasebetiyle Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi’nde Anma Programı düzenlendi.
Program öncesinde Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi Fuaye Alanı’nda düzenlenen “Atatürk” konulu kitap ve fotoğraf sergisi, Vali Soytürk ve protokol üyeleri tarafından gezildi.
Programı, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı.
Sonrasında Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. İlker Dere “Atatürk ve Cumhuriyet” konulu konuşma yaptı. Akabinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 10 Atatürk’ü Anma Günü mesajı okundu.
Sonrasında Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 87. yılı münasebeti ile düzenlenen Atatürk temalı, resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren ilimiz öğrencilerine ödülleri, Vali Soytürk ve protokol üyeleri tarafından verildi.
Fatih Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan “Sonsuza Dek Atatürk” adlı tiyatronun sahnelenmesinin ardından program sona erdi.
Anma programına Valimiz Sayın Recep Soytürk’ün yanı sıra Tekirdağ Milletvekili-TBMM Katip Üyesi Nurten Yontar, Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Garnizon Komutanı Tuğg. Aytuğ Yörüyüş, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer, Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Murat Yiğiter, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, Vali Yardımcısı Günay Öztürk, il protokolü, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, Şehit Aileleri ve Gaziler, basın mensupları ile vatandaşlarımız katıldı.