
15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü etkinlikleri kapsamında, Valimiz Sayın Mustafa Yavuz ve Eşi Süreyya Yavuz Hanımefendi ev sahipliğinde, şehit ailelerimiz ve gazilerimiz onuruna öğle yemeği programı düzenlendi.
Programa; Valimiz Sayın Mustafa Yavuz ve Eşi Süreyya Yavuz Hanımefendi’nin yanı sıra, 15 Temmuz şehitlerimiz Barış Efe ve Metin Arslan’ın aileleri, Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, Karabük Cumhuriyet Başsavcı Vekili Oğuz Yılmaz, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Aynur Çelik, Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, Karabük Barosu Başkanı Av. Emrah Köklü, Vali Yardımcısı Kerem Süleyman Yüksel, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. İsmail Gökcek, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Hasan Köse, POMEM Müdürü Abdulkadir Kazan, İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Sözen, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, şehit aileleri ve gazi derneklerinin başkanları, protokol üyeleri, şehit yakınları, gaziler ve aileleri katıldı.
Yemek programında bir konuşma yapan Valimiz Sayın Mustafa Yavuz, sözlerine şehitlerimize rahmet, hayatta olan gazilerimize sağlık ve huzur dileklerini ileterek başladı. Konuşmasında, “Şehitlerimizin bizlere emaneti olan siz değerli aileleriyle bir arada olmaktan büyük onur duyuyorum.” diyen Valimiz, 15 Temmuz’da vatan, bayrak, toprak, bağımsızlık ve demokrasi uğruna canlarını feda eden tüm kahramanları rahmet ve minnetle andı.
Valimiz; 77 şehit ve 176 gazisiyle bu Karabük’ün ne denli kahraman evlatlar yetiştirdiğini ifade ederek, hain FETÖ darbe kalkışmasında, 15 Temmuz gecesi Boğaziçi Köprüsü ve Saraçhane’de şehit düşen Karabü'ün kahraman evlatları; Metin Arslan ve Barış Efe’yi saygı ve rahmetle yad etti. Şehadete koşan kahramanlarımız sayesinde bu topraklarda özgürce yaşıyoruz.” dedi.
FETÖ’nün hain darbe girişiminin, milletin cesareti ve kararlılığıyla bertaraf edildiğini vurgulayan Valimiz Mustafa Yavuz, “Bu millet, söz konusu; vatanı, bağrağı ve bağımsızlığı olduğunda gözünü kırpmadan canını feda edebileceğini tüm dünyaya göstermiştir.” ifadelerini kullandı.
Valimiz ayrıca, şehitlerimizin çocuklarının ve ailelerinin tüm millete emanet olduğunu belirterek, emanetlerimize hep birlikte sahip çıkacağız.” dedi.
Program, şehitlerimizin ruhuna dualar edilmesiyle sona erdi.