19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı; tüm yurtta, Dış Temsilciliklerimizde ve KKTC’de olduğu gibi kadim şehrimiz Hatay’ımızda da büyük bir coşku ve gururla kutlandı. Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak Kurtuluş Mücadelesi’ni başlattığı bu anlamlı gün; gençliğe armağan edilen bir bayram olarak yine birlik, beraberlik, kardeşlik ve umut dolu anlara sahne oldu.
Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzün sabah saat 09.00’da Antakya Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı’na Çelenk sunmasıyla başlayan kutlama etkinlikleri Hatay Merkez Spor Salonu’nda düzenlenen Kutlama Programı’yla devam etti.
Hatay Merkez Spor Salonu’nda düzenlenen programa; Valimiz Mustafa MASATLI ile birlikte Milletvekillerimiz, İl Garnizon Komutanımız Tuğgeneral Ali METE, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet ÖNTÜRK, İl ve İlçe Protokol Üyelerimiz, siyasi partilerin temsilcileri, sporcular , öğrenciler ve vatandaşlarımız katıldı.
Saygı Duruşu’nda bulunulması ve İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla başlayan törende ilk olarak Valimiz Mustafa MASATLI, Garnizon Komutanımız Tuğgeneral Ali METE ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet ÖNTÜRK öğrenciler, sporcular ve vatandaşlarımızın bayramını kutladılar.
Törende daha sonra Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN Beyefendi’nin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı okundu. Sayın Cumhurbaşkanımız, mesajında şunları ifade etti:
“Aziz Milletim,
Kıymetli Gençler,
Bugün, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal’in Kurtuluş Savaşımızı başlatmak üzere Samsun’a çıkışının 106. Yıl dönümü.
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nızı en içten dileklerimle kutluyorum.
Gazi Mustafa Kemal’in Türk gençliğine armağan ettiği 19 Mayıs, ecdadımızın inançla azimle ve kararlılıkla başlattığı bağımsızlık mücadelesinin ilk adımının atıldığı tarihtir.
Bizler de ecdadımızın kutsal bir emanet olarak bıraktığı vatana ve Cumhuriyete sahip çıkıyor, ilelebet payidar kalacak Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni her alanda ileriye taşıyacak ve yüceltecek adımlar atıyoruz.
Gençlerimizi yalnızca geleceğin mimarları olarak değil değişimin itici gücü olarak da görüyor; medeniyet mirasımızı yüreğinde taşıyan Türk gençliğinin enerjisi, azmi ve hayalleriyle yaşadığımız çağa “Türkiye Yüzyılı” damgasını vuracağına yürekten inanıyorum.
Türkiye’nin geleceğinin inşasında; gençlerimizin enerjisini heba edecek, kısır tartışmalarla ülkemizin kaynaklarını boşa sarf edecek hangi sorun varsa çözüyor ve onu kalıcı olarak yok ediyoruz. Gençlerimize barış ve huzur dolu, yüksek teknolojilerle donatılmış, müreffeh bir ülke bırakma sözümüzü yerine getirmek için bütün gücümüzle çalışıyoruz.
Bilimden sanata, spordan tarıma, diplomasiden nükleer teknolojilere kadar her alanda gençlerimizin potansiyellerini keşfetmeleri için onlara imkânlar sunuyor, büyük ve güçlü Türkiye idealimizi hayata geçirmek için gençlerimizle birlikte el ele, kol kola yürüyoruz.
Düşlerini hayata geçirmek için azimle çalışan ve asla pes etmeyerek ecdadından devraldığı medeniyet mirasını daha da yüceltmek isteyen her bir gencimizi sonuna kadar desteklemeye devam edeceğiz.
Güçlendikçe merkez ülke konumuna gelen ve attığımız adımlarla konumunu pekiştiren Türkiye’nin her başarısında gençlerimizin hakkını teslim ederek onlar için daha çok çalışma ve başarma azmimizi her zaman canlı tutacağız.
Bu düşüncelerle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı tekrar kutluyor, başta Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal olmak üzere Kurtuluş Savaşımızın bütün kahramanlarını saygıyla anıyorum.”
Sayın Cumhurbaşkanımızın kutlama mesajının okunmasının ardından kutlamalar kapsamında, il genelindeki okullardan gelen öğrenciler 19 Mayıs’ın anlam ve önemini vurgulayan şiirler okudu. Ardından sporcuların ve halk oyunları ekiplerinin sahnelediği gösteriler izleyicilerden büyük beğeni topladı.
Törenin sonunda, 19 Mayıs dolayısıyla düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilerimize ödülleri; Valimiz Mustafa MASATLI, İl Garnizon Komutanımız Tuğgeneral Ali METE ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet ÖNTÜRK tarafından verildi.
Kutlamalar boyunca millî birlik ve beraberlik duygusu vurgulanırken gençlerin sergilediği performanslar büyük bir coşkuyla ayakta alkışlandı.
Valimiz Mustafa MASATLI törenin ardından gazetecilere; Türkiye'nin bağımsızlığını, kültürünü ve tarihini gençlerle korumaya devam edeceklerini söyledi.
Kadim şehrimizde Asırların Felaketi 6 Şubat ve devamındaki depremlerin ardından şehrimizin yeniden ihya, inşa ve imar çalışmalarının aralıksız sürdüğünü dile getiren Valimiz, "Başta Cumhuriyet'imizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ile tüm çalışma ve silah arkadaşlarına Allah'tan rahmet diliyorum. Milletimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyorum." diye konuştu.
19 Mayıs, yalnızca bir tarih değil; bağımsızlığımızın, gençliğimize olan inancımızın ve Cumhuriyetimizi sonsuza dek yaşatma kararlılığımızın simgesi olarak bir kez daha yüreklerde yer etti.
19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’mız Kutlu Olsun.