Bingöl Valiliği koordinesinde, İl Özel İdaresi tarafından geleneksel hale getirilen Yaz Futbol Okulu'nun 5’incisi, düzenlenen törenle kapılarını açtı. Açılış törenine Valimiz Dr. Ahmet Hamdi Usta’nın yanı sıra İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Enes Üçgül, kurum amirleri, veliler ve çok sayıda sporsever katıldı.
Yaz aylarında çocuklara hem spor hem de sosyal gelişim imkânı sunan futbol okulu, 7-12 yaş aralığındaki toplam 600 öğrenciye hitap ediyor. Kurs kapsamında öğrenciler, gönüllü refakatçi sporcular ve alanında uzman personel eşliğinde haftada iki gün ücretsiz eğitim alacak.
Açılışta sahaya inerek öğrencilerle buluşan Vali Usta, minik sporcularla yakından ilgilendi ve antrenmanlarını bir süre izledi. Burada yaptığı açıklamada sporun çocukların fiziksel ve sosyal gelişimi açısından önemine dikkat çeken Usta, bu tür projelerin yaygınlaştırılması gerektiğini vurguladı.
Vali Usta: “Bugün, geleceğin yıldız futbolcularıyla sahadaydık!”
“İl Özel İdaremiz Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün bu yıl 5’incisini düzenlediği Geleneksel Yaz Futbol Kursu kapsamında; 7-12 yaş arasındaki çocuklarımız, yaz boyunca haftada 2 gün ücretsiz olarak futbol eğitimi alacak.
Gönüllü refakatçi sporcularımız ve gönüllü personelimiz eşliğinde, toplam 600 öğrencimize kesintisiz bir eğitim ortamı sunuyoruz.
Çocuklarımızın heyecanına velilerimizin ilgisi de eklenince, ortaya tam anlamıyla keyifli ve verimli bir spor ortamı çıkıyor.
Geleceğin yıldızlarını sahada görmek hepimize umut ve mutluluk veriyor.
Çocuklarını bize güvenip yaz okuluna gönderen velilerimize de teşekkür ediyorum.”
Program, öğrencilerle çekilen hatıra fotoğrafı ve ilk antrenmanın yapılmasıyla sona erdi. Yaz Futbol Okulu’nun Ağustos ayı sonuna kadar devam etmesi planlanıyor.