Ardahan ilimizin işgalden kurtuluşunun 103. yıl dönümü, düzenlenen etkinliklerle kutlandı.
Atatürk Anıtına çelenklerin sunulmasıyla başlayan etkinlikler ardından Kongre Caddesinde devam etti. Burada ki kutlama törenine Valimiz Hayrettin Çiçek, Ardahan Milletvekili Özgür Erdem İncesu, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Cihanoğlu, Belediye Başkanı Faruk Demir, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Karabulut, Rektör Prof. Dr. Mehmet Biber, Kurum Amirleri, Siyasi ve Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Törende öğrenciler şiirler okudu, halk oyunları gösterisi sunuldu ve çeşitli yarışmalarda başarı elde eden öğrencilere ödülleri verildi. Türkülerin de seslendirildiği törende atlı gösteriler yapıldı.
Tören sonunda protokol üyeleri, öğrenciler ve halkın katılımı ile Yanık Cami Anıtına kadar bayraklarla yürüyüş gerçekleştirildi. Burada Yanık Cami Şehitleri ve tüm şehitlerimiz için dua edildi. Ayrıca, Ardahan Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Suat Vural tarafından, Yanık Cami hadisesi ve kurtuluş süreci hakkında bilgilendirme yapıldı.
Ardahan’ın 103. Kurtuluş yıl dönümünü kutlayan Valimiz Hayrettin Çiçek şu mesajı verdi:
Serhat Şehrimiz Ardahan’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 103’üncü yıl dönümünü birlik ve beraberlik içerisinde, coşku ve heyecanla kutluyoruz. 93 Harbi sonrası 43 yıllık işgal döneminde; yaşlısı, genci, kadını, erkeği ve çocuğu hep birlikte iman ve inanmışlık ruhuyla çok zor şartlarda büyük bir kahramanlık gösterilerek kutsal vatan topraklarının bağımsızlığı için kahramanca mücadele eden, bu uğurda şehitlik mertebesine ulaşan Ardahanlı Şehitlerimizi ve Tüm Şehitlerimizi rahmetle, şükranla ve minnetle yâd ediyoruz. Kurtuluş günlerimiz; tarihe ışık tutması, geleceğimize yön vermesi açısından son derece önemlidir. Tarihimizden ders çıkararak geleceğimize emin adımlarla yürüyebilmek için bizlere düşen görev; kendine has tabiatıyla, kültürüyle, değerleriyle ve zengin tarihi değerlere sahip ilimizin kalkınması ve gelişmesi için var gücümüzle çalışmaktır. Bin yıllık gönül bağımızla sevgiyi ve hoşgörüyü yüreğinde yaşatan, ortak yaşama kültürünü oluşturmuş kardeşlik kenti Ardahan’da bu birlik ve beraberliğimizi muhafaza ettiğimiz sürece gelecek günlerimiz çok daha güzel olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle; Ardahan’ımızın 103’üncü kurtuluş yıl dönümünü yürekten kutluyor, yurt içinde ve dünyanın çeşitli bölgelerinde ülkemizin bekası uğrunda mücadele veren kahramanlarımıza görevlerinde yüce Allah’tan başarılar diliyorum. Kıymetli Ardahanlı hemşerilerime sevgi ve saygılarımı sunuyorum.