Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği (İZODER) iş birliğinde düzenlenen “Binalarda Yalıtım Uygulamaları ve İyi Uygulama Kurallarına İlişkin Farkındalığın Artırılması” Semineri Valimiz İbrahim Akın’ın katılımıyla gerçekleştirildi.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile İZODER arasında imzalanan “Binalarda Yalıtım Uygulamaları ve İyi Uygulama Kurallarına İlişkin Farkındalığın Artırılması” protokolü kapsamında düzenlenen altıncısı Konya'da düzenlenen seminerde enerji verimliliği, yalıtım ve sürdürülebilir yapılaşma konularında farkındalığın artırılması amaçlanıyor.
Programın açılışında bir konuşma yapan Valimiz İbrahim Akın; “İklim değişikliğinin etkilerinin her geçen gün daha fazla hissedildiği bir dönemdeyiz. Dolayısıyla enerji verimliliği artık bir tercih değil geleceğe dair ortak sorumluluğumuz ve kalkınma vizyonumuzun önemli bir parçasıdır. Bizler, bugün artık biliyoruz ki kalkınmanın yolu yalnızca üretmekten değil; akıllı, verimli ve doğayla uyumlu yaşam alanları kurmaktan geçiyor. Zira kaynaklarımızı koruyarak hem çevreye duyarlı hem de ekonomik açıdan sürdürülebilir bir yaşam kurmak artık hayati öneme sahip. Bu itibarla Afyonkarahisar’dan Niğde’ye, Antalya’dan Kayseri’ye kadar geniş bir bölgeyi buluşturan eğitim programı, bilgi paylaşımının ve iş birliğinin hususi bir örneğidir. Yeni TS 825:2024 Standardı, Enerji Kimlik Belgesi Uygulamaları ve Yeşil Sertifika Süreçleriyle kentlerimizde verimli bir dönüşüm süreci başlamaktadır. Binalar bu şekilde, doğru yalıtım ve verimli enerji kullanımıyla çevreye katkı sağlayan bir yapıya dönüşecektir. Bugün burada ortaya koyulan bilgi ve emeğin bölgemizden başlayarak ülkemizin tamamına yayılan bir enerji bilinci oluşturacağına canı gönülden inanıyorum.’’ dedi.
Vali Akın; ‘‘Bu önemli eğitim programına öncülük eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımıza hassaten şükranlarımı sunuyorum. Katkılarından dolayı İZODER’e ve tüm paydaşlarımıza da ayrıca teşekkür ediyorum. Seminerimizin verimli geçmesini diliyorum.’’ Şeklinde konuştu.
Seminer kapsamında, Binalarda Enerji Verimliliği Mevzuatı ve Enerji Kimlik Belgesi Uygulaması, Yeni TS 825:2024 Standardı ve Isı Yalıtımı ile Binalar ve Yerleşmeler İçin Yeşil Sertifika konularında alanında uzman isimler tarafından bilgilendirme sunumları yapıldı.
Programa Valimiz İbrahim Akın’ın yanı sıra; Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Mesleki Hizmetler Genel Müdürü Banu Aslan, İZODER Başkanı Emrullah Eruslu, kamu kurum ve kuruluşları ile inşaat sektörünün paydaşları katıldı.