
Valimiz Sayın Recep Soytürk başkanlığında Çorlu Eğitim ve Sağlık Vakfı (ÇESAV) 30. Genel Kurul Toplantısı yapıldı.
Çorlu Devlet Hastanesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Vali Soytürk’ün yanı sıra Çorlu Kaymakamı Murat Eren, İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Cengiz Kalkan, Çorlu Devlet Hastanesi Başhekimi ÇESAV Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Doğan, ÇESAV Yönetim Kurulu Üyeleri ve Mütevelli Heyet Üyeleri katıldı.
Program, saygı duruşu bulunulması ve İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla başladı.
Ardından divan kurulu oluşturma, genel kurul kararlarını onama yetkisinin divan heyetine verilmesi oya sunuldu, yönetim kurulu faaliyet raporu okundu ve oylandı.
Sonrasında denetim kurulu raporu okundu ve oya sunuldu; bilanço gelir, gider hesapları incelenerek oya sunuldu. 2025 yılı bütçesi okunup oya sunuldu.
Dilek ve temenniler kısmında söz alan ÇESAV Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Doğan, yapılan genel kurulun hayırlara vesile olmasını diledi.
İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Cengiz Kalkan yaptığı konuşmada, ilimizdeki hastaneler hakkında bilgi verirken, Çorlu ilçemize 250 yataklı bir hastanenin yapılacağını söyledi.
Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, genel kurulun hayırlı olması temennisinde bulunarak, Çorlu ilçemizde gerçekleştirilen devlet yatırımları sebebi ile emeklerinden dolayı Valimiz Sayın Recep Soytürk’e teşekkür etti.
Vali Soytürk yaptığı konuşmada; “Geçen sene de bu toplantıya katıldım. O zaman demiştim ki; vakfın ismi Çorlu Eğitim ve Sağlık Vakfı ama eğitim kısmı biraz eksik kalmış gibi. Bu sene bu eğitim kısmını bayağı güçlendirdik diye düşünüyorum. Sağlık konusunda şöyle bir bakıyoruz, Sağlık Bakanımız geldiğinde bütün hastanelerimizi ortaya koyduk. Ne zaman yapılmış, ne ihtiyaçları varmış hepsinin tek tek üzerinden geçtik ve şunu gördük, hemen hemen hastanelerimizin büyük bir kısmı 2012 yılından sonra yapılmış. En sonlara doğru bakacak olursak Şehir Hastanemiz var. Hakikaten çok kaliteli, çok güzel hizmetler veriliyor. Burada çok büyük bir hastanemiz var. Yetiyor mu? Yetmiyor. O yüzden Sayın Bakanımıza söylediğimiz ilk şey; efendim burada bir hastane yapılacaksa ilk önce Çorlu'da yapılmalıdır. Allah nasip ederse programa konulup ilk yapılacak yer burası olacak. Konulduğunu da biliyorum. Ama diğer taraftan Kapaklı ilçemizdeki bir hastanemiz bitti, kabul aşamasında. Ergene ilçemizdeki hastane yapım aşamasında, çok hızlı ilerliyor. Saray’daki hastaneye bakıyoruz, yeni yapılmış. Malkara’ya gidiyoruz, yeni yapılmış. Yani bütün hastanelerimiz elden geçmiş ve son derece kimlikli, güzel binalar. Bunlar devletimizin, hükümetimizin kararları ile, gönderdiği ödenekler ile yapılmış hizmetler. Diğer taraftan son zamanlarda tüm Türkiye’de olduğu gibi bizde de bazı branşlarda muayene olmakta bir takım sıkıntılar var. Bununla ilgili çözüm önerileri ilimize doktorların atanması. Sayın Bakanımızın talimatı ile atamalar başladı. İnşallah bu rahatlama oluşturacak ve insanlarımız çok uzun süre bazı branşlarda beklemek zorunda kalmayacak. Bunlar güzel gelişmeler.
Eğitime gelecek olursak, yaklaşık bir buçuk yıldır buradayım. Eğitim çok önemsediğim bir alan. Okul ihtiyacı var. Çünkü deprem yönetmeliğine uygun olmayan birçok okul yıkılmış, bunların yenisinin yapılması lazım. Ama şöyle bir durum var. Siz teknik olarak, mühendis olarak 10 okul yapma kapasitesine sahipseniz ve 100 okul yapılması gerekirse bu olmaz. Neden okul yapılmıyor? Teknik personel sıkıntısı vardı. İlk gördüğüm buydu. 18 Ağustos Cuma günü göreve başladım saat 16:00’dı. 19 Ağustos günü yani Cumartesi günü eğitim ile ilgili bir toplantı yaptık. İlk gördüğüm şey bu. Peki çözüm önerisi ne? Bize mühendis lazım. Belediye’lerden, OSB’lerden mühendisler görevlendirdik, bu sayımızı iki katına çıkardık. Eğitimde bir başarımız var ise, okullar patır patır yapılıyorsa, ihale ediliyorsa ki; Çorlu’da şuan tam 18 okul yapılıyor, şehrin genelinde ise 97 okul. Bu müthiş bir rakam. Burada iki şey var, bir tanesi teknik personel görevlendirilmesi ve hala yeni ek 12 tane okul aldık, onlar içinde 4 mühendise ihtiyacımız vardı. Hayırseverlerimizi biz bulduk, vakfımıza yardım edin, buradan da mühendislerimizi çalıştıralım dedik. Çok şükür bu hizmetlerde, bu okullarda hızlı bir şekilde devam ediyor. Bir kısmının bu yılın sonuna kadar biteceğini düşünüyoruz. Ama asıl kısım, 3 tane 32 derslik, 1 tane 24 derslik okul yeni ihale edildi. 120 derslikli okuldan bahsediyorum. Bu 4 okul bittiğinde ve toplamda 18 okul bittiğinde Çorlu’nun eğitim konusundaki sıkıntısı büyük bir oranda ortadan kalkmış olacak.
Bu biter mi? Bence bitmez çünkü çok hareketli bir yer, okul ihtiyaçları olacak. Devletin imkanları ve hayırseverlerin katkısı ile ki; bu arada 25 tane protokol imzalamışım ben bir buçuk yıl içerisinde hayırseverler ile. Bunun bir kısmı 2 derslikli anaokulu, bir kısmı 24 derslikli ortaokul. Dolayısı ile küçüğüne büyüğüne bakmıyor bence her biri çok kıymetli. İnsanlar cebinden bu paradan vazgeçiyor. Okul yaptırmak istiyor, her biri benim için çok kıymetli kişiler ve onları olabildiğince gidip yerlerinde ziyaret ediyorum. Bunu yapmaya da devam edeceğiz. Okul sorunlarımız bittikten sonra kendi mühendislerimiz ile bundan sonra denetim ve mühendislik hizmetlerini vereceğimizi düşünüyorum. Ben bugün buraya bizzat katılmak ve destekleriniz için sizlere teşekkür etmek istedim. Genel kurulun hayırlı olmasını diliyorum. ” dedi.
Konuşmaların ardından genel kurul sona erdi.