Asırların Felaketi 6 Şubat ve devamındaki depremlerin ardından Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliği ve riyasetindeki Devletimizce bölgemizde yürütülen Dünyanın En Büyük İyileştirme Operasyonu çerçevesinde depremin yaralarının hızla sarıldığı ilimizde Mübarek Ramazan Bayramı’mız, çeşitli etkinliklerle kutlanarak bir kez daha Devlet ve Millet dayanışmasının en güzel ve somut örnekleri ortaya kondu.
Arife günü başlayan kutlama etkinlikleri kapsamında ilk olarak Devletimizin bekası, milletimizin istiklal ve istikbali için can veren Aziz Şehitlerimizi yâd etmek amacıyla Valimiz Mustafa MASATLI; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Milletvekilimiz Hüseyin YAYMAN, Milletvekillerimiz, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet ÖNTÜRK ve İl Protokolümüzün kıymetli üyeleriyle birlikte Antakya Şehitliğimize bayram ziyareti gerçekleştirdi.
Vatanımızın ve milletimizin bekası için canlarını feda eden Aziz Şehitlerimizin ruhlarına dualar edilip Fatihaların okunduğu, kabirlerine karanfiller bırakıldığı ziyarette Valimiz, “Hiç tereddüt etmeden şahadete yürüyen Şehitlerimiz; vatanı, milleti, bayrağı ve tüm mukaddes değerleri her şeyin üstünde tutan şanlı kahramanlarımızdır.” diyerek emanetlerinin sonsuza dek korunacağı vurgusunda bulundu.
Şehitlerimizin kabirlerinin ziyareti sonrasında Valimiz Mustafa MASATLI; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Milletvekilimiz Hüseyin YAYMAN, Milletvekillerimiz, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet ÖNTÜRK ve İl Protokolümüzün kıymetli üyeleriyle birlikte Antakya Şehitliğimizde Bayramlaşma Programı’na katıldı.
İl Protokolümüz, Şehit Ailelerimiz, Gazilerimiz ve vatandaşlarımızla bayramlaşan Valimiz; birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde nice bayramlara kavuşulmasını temenni etti.
Antakya Şehitliğimizdeki Bayramlaşma Programının ardından Valimiz Mustafa MASATLI, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Milletvekilimiz Hüseyin YAYMAN, Milletvekillerimiz, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet ÖNTÜRK ve İl Protokolümüzün kıymetli üyeleriyle birlikte Narlıca Deprem Şehitliğine bayram ziyareti gerçekleştirildi.
Asırların Felaketi 6 Şubat ve devamındaki depremlerde aramızdan ayrılarak ebedî âleme irtihal eden Şehitlerimizin kabirleri ziyaret edilerek aziz ruhlarına dualar edilip Fatihalar okundu.
Depremin, bizden sevdiklerimizi aldığını ama onların sevgisini, izlerini ve aziz hatıralarını silemediğini, sonsuza kadar da unutulmayacaklarını vurgulayan Valimiz, Şehitlerimizin kabirlerine kırmızı karanfiller bıraktı.
Rahmet, mağfiret ve bereket ayı Ramazan-ı Şerif’i birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhuyla idrak etmenin şükrü ile kavuştuğumuz Ramazan Bayramı sabahı, Valimiz Mustafa MASATLI; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Milletvekilimiz Hüseyin YAYMAN, İl Protokolümüz ve vatandaşlarımızla birlikte milli birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin en mücessem vakitlerinden biri olan Bayram Namazı’nı Narlıca Hacı Cuma Karaman Camimizde eda ettiler.
Barış ve hoşgörünün kadim simgesi Şehrimizde duaların bir, gönüllerin bir, umutların bir olduğu Ramazan Bayramı’mızın manevi atmosferinde kılınan Bayram Namazı’nın ardından İl Protokolümüz ve vatandaşlarımızla bayramlaşan Valimiz, inanç ufkumuzla tesis edilen medeniyetimizde bayramların millî birlik ve beraberliğimizin güçlenmesi adına da müstesna bir yeri ve değeri olduğunu vurguladı.
Devlet ve Milletimizin aynı safta yer alarak birlik ve beraberlik ruhu içerisinde kılınan Bayram Namazı sonrasında Valimiz Mustafa MASATLI, Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanemiz ile Defne Devlet Hastanemizi ziyaret ederek hastanemizden hizmet alan vatandaşlarımızla bayramlaşıp sohbet ettiler.
Vatandaşlarımızla yakından ilgilendikleri, insanımıza hem moral kaynağı olan hem de dayanışma ruhumuzu pekiştiren ziyarette Valimiz sağlık personelimizin de bayramını tebrik ederek çalışmalarında muvaffakiyetler ve aileleriyle sağlıklı, mutlu ve bereketli bir bayram geçirmelerini temenni etti.
Hastane ziyaretlerinin ardından Valimiz Mustafa MASATLI, eşleri Esra MASATLI Hanımefendi ile birlikte Antakya Huzurevi, Bakım ve Rehabilitasyon Merkezimizi ve Antakya Çocuk Evleri Sitemizi ziyaret ederek varlıklarıyla huzur, dualarıyla bereket, tecrübeleriyle güç bulduğumuz, en kıymetli parçamız değerli büyüklerimiz ve biricik evlatlarımızla bayramlaştılar.
Yaşlılarımız ve çocuklarımızla birlikte kahvaltı yaparak bayram sevinci, coşkusu ve heyecanını paylaşan Valimiz ve eşleri Hanımefendi, görevli personelimizin de bayramını kutlayarak çalışmalarında başarılar dilediler.
Her zaman olduğu gibi bayramda da büyüklerimizi hatırlamanın, çocuklarımızı sevindirmenin, onlarla vakit geçirmenin sadece bir görev değil; vicdani bir sorumluluk olduğunu vurgulayan Valimizin ziyaretlerinden son derece memnun ve mutlu olduklarını dile getiren başımızın tacı yaşlılarımız, hayır dualarında bulunarak şükranlarını ilettiler.
Bayramlar, sevdiklerimize sevgimizi en çok hissettirdiğimiz, birlik ve beraberliğimizi pekiştirdiğimiz özel günlerdir. Hasta büyüklerimiz için ise bu günler, hatırlanmanın, sevginin ve şefkatin en kıymetli hâlidir.
Antakya Huzurevi, Bakım ve Rehabilitasyon Merkezimizde bakım ve tedavileri titizlik ve şefkatle yapılan kıymetli büyüklerimizi de ziyaret eden Valimiz ve eşleri Hanımefendi, büyüklerimizle bayramlaşarak onlara yalnız olmadıklarını hissettirerek gönülden geçmiş olsun dileklerini ilettiler.
Valimiz ve eşleri Hanımefendi, bir sonraki bayram ziyaretlerini Antakya Serdar Demir Çocuk Evleri Sitesi’ne gerçekleştirdiler. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın neşesi, gözlerindeki ışıltı ve yüreklerindeki sıcaklığın, bayramın en anlamlı hediyesi olduğu inancı, bilinci ve hassasiyetiyle gerçekleştirilen ziyarette bayram sevincini Devletimizin şefkatli koruması altındaki çocuklarımızla paylaşarak onları sımsıkı kucakladılar.
Sevgi, ilgi ve şefkat istisnasız her çocuğumuzun hakkıdır. Onların yalnız olmadığını hissettirmek, geleceğe umutla bakmalarını sağlamak hepimizin asli sorumluluğudur.” diyen Valimiz, sevgiyle büyüyen her çocuğumuzun, aydınlık yarınlarımızın en güçlü teminatı olduğunu vurguladı.
Valimiz ve eşleri Hanımefendi, çalışan personelimizin de bayramını kutlayarak çalışmalarında başarılar diledi.
Daha sonra Valimiz Mustafa MASATLI, Hatay Bölge Trafik Yol Kontrol Noktası ve Ovakent Jandarma Yol Kontrol Noktası’na bayram ziyareti gerçekleştirerek incelemelerde bulundu.
Halkımızın huzuru ve güvenliği için büyük bir özveriyle gece gündüz görevi başında olan emniyet personelimizin ve askerimizin Ramazan Bayramı’nı kutlayan akabinde yol denetimlerine de iştirak eden Valimiz; sadece kendimizi değil sevdiklerimizi de riske atmamak gerektiğini ve bunun içindir ki trafikteki her kuralın bir hayatı korumak için olduğunu belirterek vatandaşlarımıza, hız limitlerine uymaları ve emniyet kemeri takmaları konusunda dikkat etmelerinin gerekliliğini hatırlatarak bayramlarını kutladı, hayırlı yolculuklar diledi.
Günün sonunda Valimiz Mustafa MASATLI ve eşleri Esra MASATLI Hanımefendi, İskenderun ilçemize geçerek Hacı Pervin Tosyalı Çocuk Evleri Sitesi’ne bayram ziyareti gerçekleştirerek onlara sevgiyle sarılmak, hayallerine ortak olmak, umutlarını büyütmek adına kıymetli çocuklarımızın bayram sevincine ortak oldular.
Bayramın gerçek ruhunun, bereketinin çocuklarımızın tebessümünde saklı olduğunu unutmamamız gerektiğini vurgulayan Valimiz; çocuklarımızın yüreğine düşürdüğümüz sevgi tohumunun sarsılmaz birlik, beraberlik ve kardeşliğimizle geleceğimizin tesisinde en büyük gücümüz olacağını belirtti. Valimiz ve eşleri Hanımefendi, görevli personelimizin de bayramını tebrik ederek çalışmalarında başarılar dilediler.