
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilimizdeki 5 şehit ailemize ve 12 gazimize gönderilen “Devlet Övünç Madalyaları” düzenlenen tören ile hak sahiplerine Valimiz Sayın Gökmen Çiçek tarafından takdim edildi.
Valilik Konferans Salonu’nda düzenlenen törene, Valimiz Sayın Gökmen Çiçek’in yanı sıra, Garnizon Komutanı Tümgenaral Kadircan Kottaş, 12'nci Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanı Tuğgeneral Hasan Volkan Güleryüz, 2'nci Hava Bakım Fabrika Müdürü Tuğgeneral Volkan Ersun Acar, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Vali Yardımcısı Şemseddin Erkaya, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, İl Jandarma Komutanı Tuğg.Hakan Dedebağı, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, gazilerimiz, yakınları ve şehit ailelerimiz katıldı.
Törende konuşan Valimiz Sayın Gökmen Çiçek, “Kıymetli ailelerimiz, evlatlarınıza en büyük ödül Allah tarafından verildi. Sayın Cumhurbaşkanımız da ailelerimize, kardeşlerine, eşlerine, ömür boyu gururla, şanla, şerefle taşımaları için Devlet Övünç Madalyası tevcih etti. Değerli ailelerimiz, biz biliyoruz ki, evlatlarımız şu an aramızdalar, çünkü Peygamber efendimiz bize müjde veriyor. Onların yaşadığını bize hadisle müjde veriyor. Onlar ölü değiller. Onların en büyük ödülünü Allah yanına alarak, cennetine koyarak verdi. İnşallah bize şefaatçi olurlar. Ölüm hak, mutlaka öleceğiz. Ha bugün, ha yarın ama şehit olarak ölmek bambaşka bir şey. Şehit ailelerimize, gazilerimize teşekkür ediyorum. Allah onlardan razı olsun. Hakkınızı hela edin.” diye konuştu
Vali Çiçek, konuşmasının ardından Sayın Cumhurbaşkanımız adına “Devlet Övünç Madalyası’nı hak sahiplerine takdim etti.