30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü, Büyük Zafer’in 103. yıl dönümünde Erzurum’da çeşitli etkinliklerle kutlandı.
📌 30 Ağustos Zafer Bayramı, Valimiz Sayın Mustafa Çiftçi ve İl Protokolü'nün katılımıyla büyük bir coşkuyla kutlandı. pic.twitter.com/xri7WiXL77
— T.C.Erzurum Valiliği (@ErzurumValiligi) August 30, 2025Kutlamalar, sabah saatlerinde Havuzbaşı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Program, Hastaneler Caddesi’nde düzenlenen törenlerle devam etti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kutlama mesajının okunmasının ardından, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği temsilcileri günün anlam ve önemine dair konuşmalar yaptı. Erzurum Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı ile halk oyunu ekiplerinin gösterileri törene renk kattı.
Kutlamalar, askerî birliklerin geçit töreni ile son buldu. Törene Vali Mustafa Çiftçi, 9’uncu Kolordu ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Osman Akyıldız, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, kamu kurumları yöneticileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
2️⃣ pic.twitter.com/5JN6xCYA4X
— T.C.Erzurum Valiliği (@ErzurumValiligi) August 30, 2025