
19 Eylül Gaziler Günü vesilesiyle Hakkâri Valiliği önünde çelenk sunma töreni gerçekleştirildi. Gerçekleşen törene Hakkâri Valisi Ali Çelik ile Vali Yardımcıları, il protokol üyeleri, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, gazilerimiz, şehit aileleri ve vatandaşlarımız katıldılar.
Törende; Hakkâri Valiliği ve Hakkâri Belediyesi adına Vali Ali Çelik, Garnizon Komutanlığı adına 3’üncü Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Ferat Vural, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği adına Hakkâri İl Temsilcisi İbrahim Adıyaman tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu gerçekleştirildi. Program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile devam ederken, Per.Üstğm. Enes Ayaz tarafından günün anlam ve önemine ilişkin yapılan konuşma ile son buldu.
Tören akabinde Vali Ali Çelik, il protokolü ve tören katılımcıları eşliğinde kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Hakkâri Valiliği önünden başlanılarak gerçekleştirilen kortej yürüyüşü Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü önünde tamamlandı.
Kortej yürüyüşünün ardından, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü önünde konuşma yapan Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Hakkâri İl Temsilcisi İbrahim Adıyaman; konuşmasında birlik ve beraberlik mesajı vererek Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e Gazi ünvanının verilişinin 104. yıl dönümünü ve 19 Eylül Gaziler Günü’nü kutladı.
Vali Ali Çelik ise kortej yürüyüşü sonrasında “Gazilik büyük bir onur. Ülkemize vermiş oldukları kahramanca hizmetler için tüm gazilerimize teşekkür ediyoruz. Allah onlara sağlık versin. İnşallah kimsenin canının yanmadığı, kimsenin üzülmediği, hep güzel günlerin olduğu bir gelecek bizlerle olur.” diyerek, tüm katılımcılara teşekkür etti.