Nusaybin ilçemizde eğitime büyük katkı sağlayacak üç önemli yatırım kazandırılıyor.
Valimiz Sayın Tuncay Akkoyun’un katılımıyla, hayırsever Nusaybin Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı ve iş insanı Ömer Özel tarafından yaptırılacak eğitim yatırımlarına ilişkin protokol imzalandı.
Protokol kapsamında Nusaybin’e 100 yataklı ve 600 kişilik konferans salonuna sahip Ömer Özel Öğretmenevi, 24 derslikli Ömer Özel İlkokulu ve 24 derslikli Ömer Özel Ortaokulu kazandırılacak. Gerçekleştirilen imza törenine İl Millî Eğitim Müdürü Ali Eyyüpkoca, iş insanı Ömer Özel ve Özel ailesi üyeleri de katıldı.
Nusaybin ilçesi Akçatarla Mahallesi’nde yapılacak olan projeler, konferans salonu, restoran, saha tanzimi, istinat duvarı ve çevre düzenlemesini de kapsayacak şekilde anahtar teslim olarak inşa edilecek. Tamamlanan binalar, mülkiyeti Millî Eğitim Bakanlığı adına Mardin Valiliği İl Millî Eğitim Müdürlüğüne teslim edilecek.
Tüm Tesislerin 24 ay içerisinde bitmesi planlanıyor.