
Batman Çayı yatağının il merkezine yakın kısımlarında faaliyet gösteren ve hava kirliliğine yol açan Kum Ocaklarının taşınması ile ilgili İl Özel İdaresince yürütülen çalışmalar Valimiz Ekrem Canalp başkanlığında yapılan toplantıda değerlendirildi. Valimiz, Kum ocaklarının oluşturdukları hava kirliliğinin yanı sıra kent girişinde de kötü bir görüntü oluşturduğunu belirterek, “Hiçbir şey halkımızın sağlığından daha değerli değildir” dedi.
Yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi veren İl Özel İdaresi Genel Sekreteri, Balpınar Beldesi ile Diktepe köyü sınırlarında bulunan dört kum ocağı için Batman Çayı’nın Yağmurlu ve Çarıklı köyleri sınırlarında rezerv alanın belirlenmiş olduğunu, çalışmaların ivedilikle takip edileceğini ifade etti.
İnşaat mevsiminde kum ocaklarının aktif çalıştığı dönemde havada oluşan partiküllerin (kum taneciklerinin) kent merkezinde ciddi hava kirliliğine yol açtığını belirten Valimiz Ekrem Canalp, “özellikle Balpınar bölgesinde bulunan kum ocaklarını şehirden uzaklaştırıp İl Özel İdaremiz tarafından belirlenen yeni yerlere taşınması için ne gerekiyorsa yapacağız, Batman’ın hava kalitesini arttırması için ne gerekiyorsa yapacağız. Hiçbir şey halkımızın sağlığından daha değerli değildir. Batmanlıların teneffüs ettiği havanın kaliteli olmasını sağlayacağız” dedi. ,
Toplantıya; İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdulkadir Özer, Genel Sekreter Yardımcısı ve kurumun teknik personeli katıldı.