
İl Turizm Tanıtım ve Geliştirme Kurulu, Valimiz Sayın Mustafa Yavuz’un başkanlığında Valilik Toplantı Salonu’nda toplandı. Toplantıda; Karabük’ün turizm potansiyelinin daha etkin şekilde değerlendirilmesi, sürdürülebilir turizm politikalarının hayata geçirilmesi ve kurumlar arası eşgüdümün güçlendirilmesi konuları ele alındı. Bu alanlarda yapılabilecek çalışmalar üzerine değerlendirmelerde bulunuldu.
Toplantıya Vali Yardımcıları, ilçe kaymakamları, belediye başkanları, kamu kurumlarının yöneticileri, turizm sektörünün paydaşları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.
Program kapsamında İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Karabük’ün yeni turizm rotaları, alternatif turizm olanakları ve mevcut verilere dayalı turizm istatistikleri katılımcılarla paylaşıldı. Ardından, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) Batı Karadeniz Bölge Temsilcisi Özlem Havuz tarafından “Go Karabük” ve “Gezsen Karabük” projeleri, Karabük’ün bölgesel turizm entegrasyonu, dijital tanıtım stratejileri ve sürdürülebilir turizm vizyonu üzerine bir sunum gerçekleştirildi.
Toplantıda, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından; Tarihi Safranbolu Projesi, Tarihi Paflagonya Yolu Projesi, Kale Geçidi Projesi, 78 Karabük Tanıtım Etkinliği, Antik Rota, Safranlı Ezgiler Projesi ve Baskılı Mezar Taşları (Kitap) Projeleri hakkında Valimiz Mustafa Yavuz ve kurul üyelerine sunum gerçekleştirildi.
Toplantıda bir değerlendirmede bulunan Valimiz Sayın Mustafa Yavuz, Karabük’ün sahip olduğu doğal ve kültürel değerlerle dört mevsim turizme elverişli bir şehir olduğunu vurgulayarak şu ifadelerde bulundu:
“Karabük, sahip olduğu zenginliklerle bölgesel ve uluslararası turizmde daha güçlü bir yer edinebilir. Bu doğrultuda yerel yönetimlerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız ve özel sektör temsilcilerimizle birlikte hareket ederek, sürdürülebilir ve bütüncül bir turizm politikası ortaya koymalıyız. Dijital mecraları daha etkin kullanarak tanıtım faaliyetlerini artırmalı, yabancı turist profilini analiz ederek hedef kitle odaklı çalışmalar yürütmeliyiz. UNESCO Dünya Mirası etiketini başta Safranbolu olmak üzere tüm tanıtım süreçlerimizde etkin şekilde değerlendirmeliyiz. Ayrıca coğrafi işaretli ürünlerimizin sayısını artırmalı ve bu ürünleri turizmle bütünleştirmeliyiz.” dedi.
Toplantı sonunda, ilin turizmde daha güçlü bir konuma gelmesi için iş birliği içinde hareket etme konusunda görüş birliğine varıldı.