
İçişleri Bakanlığımızca hayata geçirilen "En İyi Narkotik Polisi: Anne" projesi kapsamında Van'da binlerce anne ve anne adayına uyuşturucuyla mücadele eğitimi verildi.
İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kentte uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti ile bunların kullanımının engellenmesi için tüm imkanlarını kullanıyor.
Polisler, "En İyi Narkotik Polisi: Anne" projesi ile de bağımlılığı önlemeye çalışıyor. Bu amaçla resmi kurumlar, üniversite, aile destek merkezleri, alışveriş merkezleri ve halkın yoğun bulunduğu yerlerde bilgilendirme faaliyetleri yapan, eğitimler düzenleyen polisler, ailenin koruyucusu olan anne ve anne adaylarını da bu konuda bilinçlendirmek için çaba gösteriyor.
Anne adaylarına uyuşturucu ve uyarıcı madde çeşitleri ile sağlığa zararlarını anlatan ekipler, bağımlılığın erken fark edilebilmesi için çocukların davranışlarındaki değişiklikler, arkadaş çevreleri, fiziksel, sosyal ve psikolojik belirtiler hakkında bilgiler aktarıyor.
Eğitim ve bilinçlendirme faaliyetleriyle yıl başından bu yana yaklaşık 22 bin anne ve anne adayına ulaşan polis ekipleri, daha çok kişiyi bilgilendirmek için çalışmalarını sürdürüyor.