Neşet Ertaş Kültür ve Müzik Festivali’nin 3. gününde Yaşayan İnsan Hazineleri Dilinden Halk Ozanlığı ve Abdallık isimli söyleşi gerçekleştirildi.
Moderatörlüğünü Prof. Dr. Ali Yakıcı'nın yaptığı söyleşide, Yaşayan İnsan Hazineleri ödülüne sahip Aşık Maksut Koca, Zakir Mehmet Acet, Aşık Ali Rıza Ezgi ve Davulcu Adem Göçer Neşet Ertaş ustamız üzerine sohbet gerçekleştirerek karşılıklı atıştılar.
Valimiz Murat Sefa Demiryürek, “Bu festivali organize ederken sadece konserler olmasın, Türk kültürünü ve medeniyetini de yaşayalım, yaşatalım istedik. Çok kıymetli Yaşayan İnsan Hazinelerinin sazını sözünü dinlemekten onur duyduk. Allah ömürlerine bereket versin, kendilerine Kırşehir’e hoşgeldiniz diyorum. Kendilerinin kültürümüze daha nice eserler bırakacağına inanıyorum.” dedi.
Festival programı Cacabey Meydanında Yunus Deveci, Harun Culha ve Tahir Uçar konserleri ile devam etti.