Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 86’ncı yıl dönümünde Valimiz Ziya Polat’ın katılımıyla düzenlenen törenle anıldı.
Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anma programı Valilik bahçesinde bulunan Atatürk Anıtına Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı tarafından çelenklerin sunulmasıyla başladı.
Tüm yurtta olduğu gibi Kars’ta da saatler 09.05’i gösterdiğinde 2 dakikalık saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşımız okundu.
Atatürk’ü Anma programı, çelenk sunma töreninin ardından Kültür Merkezi’nde düzenlenen anma programıyla devam etti. Buradaki program, saygı duruşu ve Atatürk’ün sesinden 10. Yıl Nutku’nun 2 dakikalık banttan dinlenmesi ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla devam etti.
Öğrenciler tarafından şiirlerin okunması, bir öğretmen tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapılması, Atatürk Belgeseli sinevizyon gösterimi, Gülahmet Aytemiz Güzel Sanatlar Lisesi ve Kafkas Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim görevlisi ve öğrencileri tarafından sunulan Atatürk’ün sevdiği şarkılar dinletisiyle program sona erdi.