Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Burdur–Tefenni–Çavdır Yolu’nun açılışını gerçekleştirmek ve bir dizi programa katılmak üzere Burdur’a geldi.
Program kapsamında ilk olarak Burdur Valiliğini ziyaret eden Bakan Uraloğlu, Vali Tülay Baydar Bilgihan ve il protokolü tarafından karşılandı. Valilik Şeref Defteri’ni imzalayan Bakan Uraloğlu, ardından Vali Baydar Bilgihan ile makamda bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede, Vali Baydar Bilgihan tarafından ilde yürütülen çalışmalar ve devam eden projeler hakkında brifing verildi. Ziyaretin sonunda Bakan Uraloğlu’na ilimize gösterdiği ilgi ve desteklerinden dolayı teşekkür edildi.
Bakan Uraloğlu, daha sonra Vali Tülay Baydar Bilgihan, milletvekilleri Prof. Dr. Adem Korkmaz ve Mustafa Oğuz ile birlikte Burdur’un tarihi mekanlarından Bakibey Konağı ve Mehmet Akif Ersoy İstiklal Mücadelesi Kültür Evi’ni ziyaret etti. Ziyarette, Yaşayan İnsan Hazinesi Ödüllü Sipsi Ustası Mehmet Bedel tarafından yerel çalgıların tarihçesi ve Teke Yöresi müzik kültürü hakkında bilgi verildi. Ayrıca, yerel sanatçılar Yasin Akkaya ve Sabri Özdemir tarafından yöresel ezgiler seslendirildi.
Programın devamında, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun katılımlarıyla 92 kilometre uzunluğundaki Burdur–Tefenni–Çavdır bitümlü sıcak karışımlı kaplamalı bölünmüş yolun açılış töreni gerçekleştirildi.
Törene Vali Tülay Baydar Bilgihan, milletvekilleri, il protokolü üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Vali Baydar Bilgihan konuşmasında, ulaştırma ve altyapı yatırımlarının şehirlerin gelişimi ve bölgesel kalkınmanın en önemli unsurlarından biri olduğunu vurguladı. Burdur’un stratejik konumu itibarıyla ulaşım ağının güçlenmesinin, ilin sosyal, kültürel ve ekonomik hayatına büyük katkı sağladığını ifade eden Vali Baydar Bilgihan, yapılan yatırımlar dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’na ve emeği geçen herkese teşekkür etti.
Bakan Uraloğlu ise konuşmasında, “Ulaşım altyapısını güçlendiren bu yatırım; binlerce yıldır medeniyetlere ev sahipliği yapmış, Sagalassos, Kibyra, Hacılar Höyük, Salda Gölü ve İnsuyu Mağarası gibi tarihi ve doğal değerleriyle bir açık hava tarih kitabı olan Burdur’da, tarımın, turizmin ve ticaretin kalbine giden yeni bir yolunu hizmete açıyoruz.” ifadelerini kullandı.
Açılış programı kapsamında Bakan Uraloğlu ve Vali Baydar Bilgihan, milli ve yerli otomobilimiz TOGG’un yeni sedan modeli T10F ile yolda test sürüşü de gerçekleştirdi.
Bakan Uraloğlu, programın son bölümünde Vali Tülay Baydar Bilgihan, milletvekilleri Prof. Dr. Adem Korkmaz ve Mustafa Oğuz ile birlikte esnaf ziyareti yaptı. Burdur esnafı ile sohbet eden Bakan Uraloğlu, hayırlı ve bereketli kazançlar diledi.