
Vali İlhami Aktaş ve eşi Songül Aktaş, Cumhuriyetimizin kurucusu Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e 'Gazi' unvanının ve Mareşallik rütbesinin verilmesinin yıl dönümü olan 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla düzenlenen yemek programında, Şehitlerimizin emanetleri ve Gazilerimiz ile bir araya geldiler.
Antikkapı Restaurantta düzenlenen programa; AK Parti Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz, Deniz Eğitim - Öğretim ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Selçuk Akarı, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın ve eşi Prof. Dr. Figen Büyükakın, Kocaeli Cumhuriyet Başsavcı V. Hasan Gündüz, Kocaeli Adalet Komisyonu Başkanı Kamil Kaya, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hacı Ali Mantar, Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Vali Yardımcısı Ertuğ Şevket Aksoy, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Murat Bozkurt, AK Parti İl Başkanı Şahin Talus, MHP İl Başkanı Tuncay Batı, BBP İl Başkanı Metehan Küpçü, İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Kamil Tüylüoğlu, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıf Müdürü Yeliz Ünsoy, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kocaeli Şube Başkanı Nurettin Recep Sağlık, Türkiye Harp Malulü Gazi Şehit Dul ve Yetimler Derneği Kocaeli Şube Başkanı Şaban Arlı, şehit ailelerimiz ve gazilerimiz katıldı.
Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başlayan programda şehitlerimiz ve merhum gazilerimiz için Kocaeli Valiliği İmam Hatibi Sami Altınkayık tarafından dualar okundu.
Vali İlhami Aktaş, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın ve protokol üyelerinin konuşmalarıyla devam eden programda; Gaziler günü onuruna pedal çeviren bisikletçiler, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kocaeli Şube Başkanı Nurettin Recep Sağlık ve Türkiye Harp Malulü Gazi Şehit Dul ve Yetimler Derneği Kocaeli Şube Başkanı Şaban Arlı’ya Türk Bayrağı takdim ettiler.
Vatanımızın birliğini korumak ve milletimizin esenliğini devam ettirmek için canlarını feda etmeyi göze alan kahraman gazilerimiz ve şehitlerimizin aileleriyle tek tek ilgilenerek hal ve hatırlarını soran Vali İlhami Aktaş ve eşi Songül Aktaş, gazilerimizin 19 Eylül Gaziler Günü’nü kutladılar.
Yenilen yemeğin ve okunan yemek duasının ardından program sona erdi.