
Vali İlhami Aktaş, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce organize edilen II. Ulusal Otizm Eylem Planı Eğitici Eğitim Programı Açılışına katıldı.
Kocaeli Gündüz Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışmanlığı Merkezi’nde gerçekleşen programa Vali İlhami Aktaş’ın yanı sıra Vali Yardımcısı Ertuğ Şevket Aksoy, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Kâmil Tüylüoğlu ve İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan katıldı.
Vali İlhami Aktaş ve beraberindeki protokol üyeleri, Kocaeli Gündüz Bakım Rehabilitasyon ve Aile Dayanışma Merkezi Müdürü Ebru Aygün Dilek ve Merkezin Usta Öğreticileri tarafından karşılandı.
Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü sorumluluğunda bulunan Eylem Planı kapsamında Kocaeli Üniversitesi ile işbirliği yapılarak Prof. Dr. Elif Karagün, Doç. Dr. Burcu Kardaş ve Dr. Samet Göç tarafından eğitici eğitimi modülü hazırlanmış olup otizm alanında farkındalık ve bilgi sahibi olması zorunlu olan meslek gruplarına (eğitim, özel eğitim, sağlık, sosyal hizmet, psikoloji, psikolojik danışmanlık ve rehberlik) bilgilendirme ve beceri kazandırma çalışmaları amacıyla düzenlenen eğitici eğitimi, 26.05.2025 ile 30.05.2025 tarihleri arasında Kocaeli Gündüz Bakım, Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürlüğünde verilecektir.
Vali İlhami Aktaş, eğitim programının ardından merkezde eğitim gören gençlerle bir araya gelerek sohbet etti onlarla yakından ilgilendi.