Yeşilay’ın öncülüğünde, “Sağlığın Keyfini Birlikte Sürelim” sloganıyla 81 ilde eş zamanlı düzenlenen 12. Geleneksel Yeşilay Bisiklet Turu’na Erzurum’da da geniş katılım sağlandı. Vali Mustafa Çiftçi de etkinlikte vatandaşlarla birlikte bisiklet sürdü.
Erzurum Kalesi önünden başlayan, Yakutiye Kent Meydanı’nı geçerek Cumhuriyet Caddesi boyunca ilerleyen bisiklet turu, yeniden Erzurum Kalesi önünde tamamlandı. Etkinlik kapsamında sağlıklı yaşam için pedallar çevrildi.
Programda konuşan Vali Çiftçi, Yeşilay’ın toplum sağlığına yönelik çalışmalarına değinerek şunları söyledi:
“Yeşilay, Erzurum’da ‘Can Erzurum’ gibi bir sosyal sorumluluk projesiyle güzel bir projeye imza attı. İnşallah ardından başka projelerin de olmasını diliyorum.
Pandemide bir buçuk – iki sene mücadele ettik, ondan sonra yapılan araştırmada ülkemiz obezite konusunda Avrupa’da birinci, dünyada ise 4. sıraya yükselmişti; 2021-2022 yılında yapılan araştırma sonucunda.
Demek ki ülkemizde de obezite gittikçe yaygınlaşıyor. Bugün gerçekleştirdiğimiz etkinlik, bununla mücadele yöntemlerinden bir tanesi. İnşallah bu ve buna benzer etkinliklerle obeziteyle mücadele konusunda farkındalık oluşturulacağını düşünüyorum.”
Bisiklet turuna katılan tüm vatandaşlara teşekkür eden Vali Çiftçi, sağlıklı yaşam alışkanlıklarının toplumun her kesiminde yaygınlaştırılması gerektiğini vurguladı.
2️⃣ pic.twitter.com/5befwYcxst
— T.C.Erzurum Valiliği (@ErzurumValiligi) June 1, 2025