Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, görevinde 25. ayını ve meslekte 28. yılını doldurması dolayısıyla, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Öğretmen Akademileri” programına konuk oldu.
Tarihi Erzurum Kongre Binası’nda gerçekleştirilen “Bir Şehri Yönetmek: Değerlerle Liderlik” başlıklı söyleşide öğretmenlerle bir araya gelen Vali Çiftçi, sorumluluk duygusu, görev bilinci, fedakârlık ve adanmışlık gibi erdemlerin bir yöneticinin en önemli rehberi olması gerektiğini vurguladı.
Konuşmasında, Osmanlı Cihan İmparatorluğu döneminde Güney Afrika’da 17 yıl görev yapan Erzurumlu Müderris Ebubekir Efendi’nin hizmet anlayışını örnek gösteren Vali Çiftçi, onun devletine olan bağlılığının bugün de ilham kaynağı olduğunu belirtti.
İdareciliği “fırtınalı bir denizde gemi idare etmeye” benzeten Vali Çiftçi, gerek TBMM’deki özel kalem müdürlüğü döneminden gerekse mülki idare amiri olarak görev yaptığı illerden çeşitli anılarını paylaşarak kamu yönetiminde karşılaşılan zorluklara dikkat çekti.
Türk milletinin tarih boyunca “beklenen” ve “umut olan” bir millet olduğunu vurgulayan Vali Çiftçi, yurt dışı ziyaretlerinde Türk milletine duyulan sevgi ve sadakati bizzat gözlemlediğini ifade etti.
Programın sonunda Vali Çiftçi, katılımcılara Valilik tarafından bastırılan Prof. Dr. M. Fahrettin Kırzıoğlu’nun “Bütünüyle Erzurum Kongresi” adlı eserini hediye etti.
2️⃣ pic.twitter.com/QtRa4VA2Vp
— T.C.Erzurum Valiliği (@ErzurumValiligi) November 5, 2025