
Vali Hasan Şıldak, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında sahipsiz hayvanların toplanması, yeni bakımevleri ve doğal yaşam alanları oluşturulması çalışmalarını yakından takip ettiklerini söyledi.
Geçtiğimiz hafta sonu Valilik Toplantı Salonunda düzenlenen ve Şanlıurfa’da sahipsiz hayvanların toplanması, rehabilitasyonu, bakımevleri oluşturulması ve kuduz hastalığı ile mücadele konularının ele alındığı geniş katılımlı toplantıya başkanlık eden Vali Hasan Şıldak, ilgili yerel yönetimlerin ve bakım evlerinin çalışmalarını yakından takip ettiklerini ifade etti.
İlk Adım Halfeti Belediyesi’nden Geldi
Vali Şıldak yaptığı değerlendirmede ilk uygulamayı başlatan ve geçici bakımevini kurarak faal hale getiren adresin Halfeti Belediyesi olduğunu belirtti. Mayıs ayı sonuna kadar bütün belediyelerin, bakımevi şartlarını oluşturarak oralarda hayvanları toplayıp özellikle kuduza karşı aşılama, rehabilitasyon ve kısırlaştırma çalışmalarını yapar hale gelmelerini istediklerini belirten Vali Şıldak, “Kısa bir süre içinde bütün belediyeler, bakımevlerini kurarak sahipsiz hayvanları toplama, kısırlaştırma ve rehabilitasyonunu sağlama çalışmalarını başlatmış olacak. Bugün Büyükşehir Belediyesi dışında bir ilçe belediyesi ilk olarak kendine ait Geçici Bakımevini oluşturarak sahipsiz hayvanları toplama çalışmasını başlattı. Bakımevine alınan hayvanlara ilk olarak kuduz aşısı uygulanıyor ve hayvanların özenli şekilde bakımları gerçekleştiriliyor. Yeni dönemde ilk uygulamayı başlatan, Geçici Bakımevini kurarak faal hale getiren de Halfeti Belediyemiz oldu” dedi.
Vali Şıldak başkanlığında alınan karar çerçevesinde belirlenen takvime göre; bütün belediyelerin 15 Nisan 2025 tarihine kadar geçici bakımevlerini oluşturmaları, Mayıs ayı sonuna kadar ise kısırlaştırma ve rehabilitasyon hizmetleri verebilecek düzeyde gerekli şartlara sahip bakımevi ve doğal yaşam alanlarını oluşturarak faal hale getirmeleri gerekiyor.