Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilan edilen "Aile Yılı" kapsamında İl Müftülüğü ile Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından iftar programı düzenlendi.
İl Müftülüğünde düzenlenen iftar programına Valimiz Sayın Recep Soytürk ve Eşi Nurdan Soytürk Hanımefendi’nin yanı sıra Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcısı Erdal Şenol, Adalet Komisyonu Başkanı Kadriye Atalay Kahraman, Başsavcı Vekili Uğur Özcan, Süleymanpaşa Kaymakamı Mustafa Güler, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Celaleddin Vatandaş, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Ahmet Çetin, İl Müftüsü Mustafa Soykök, Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürü Hüseyin Özdemir, İl Müftülüğü ile Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü personeli katıldı.
İftar programında bir konuşma yapan Vali Soytürk; “Biliyorsunuz bu yıl Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından “Aile Yılı” ilan edildi. Bu işleri Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız yürütüyor. Sayın Bakanımızda bu konuda olağanüstü çalışmalar yürütüyor. Yakın bir tarihte de Sayın İçişleri Bakanımız ve Sayın Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız ile birlikte tüm Valiler olarak toplantı yaptık. Bu toplantılarda evliliğe adım atacak genç kardeşlerimize verilecek krediler ve evlilik öncesinde alacağı eğitimler gibi birçok konuda bütün illerde yapılan çalışmalarla ilgili görüşmeler yaptık ve oldukça faydalı geçti. Buradan Sayın Bakanlarımızın selamlarını da sizlere iletmek isterim.
Aile güçlü olursa toplumda güçlü oluyor, Devlette güçlü oluyor. Dolayısıyla ailemizi koruyacak bütün tedbirleri almak zorundayız. Bu tedbirleri almaya gayret ediyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle, hayırlı akşamlar, hayırlı Ramazanlar diliyorum.”
İftar programının ardından Vali Soytürk, Tekirdağ İl Müftülüğü, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Tekirdağ Fotoğraf Derneği (TEFOD) tarafından düzenlenen il genelinde bulunan camilerin fotoğraflarının yer aldığı "Tekirdağ’ın Camileri Fotoğraf Sergisi”ni gezerek fotoğrafları inceledi.