Vali Tülay Baydar Bilgihan ve Eşi Beyfendi, Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 51. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen program kapsamında, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Burdur Şubesi’ni ziyaret etti.
Ziyarete, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Vali Yardımcısı Mehmet Türk, İl Emniyet Müdürü Ahmet Kurt, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Mehmet Balcı, P. Kom. Alb. Ulus Canşa, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Asım Ertilav ile kurum yöneticileri de eşlik etti.
Vali Baydar Bilgihan, burada bir araya geldiği kahraman gazilerimizle yakından ilgilenerek sohbet etti; onların duygu ve düşüncelerini dinledi. Vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve milletimizin bağımsızlığı uğruna Kıbrıs Barış Harekâtı’nda gösterdikleri cesaret, fedakârlık ve kahramanlıklarından dolayı gazilerimize şükranlarını sundu.
Vali Baydar Bilgihan konuşmasında, “Kıbrıs Barış Harekâtı; bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin, Türk milletinin tarih boyunca süregelen iradesinin güçlü bir tezahürüdür. Bu mücadelede destan yazan gazilerimize minnettarız. Onların bu topraklar uğruna sergiledikleri kahramanlık, milletimizin hafızasında daima yaşayacaktır.” ifadelerine yer verdi.
Ziyaret öncesinde ise Türkiye Muharip Gaziler Derneği Burdur Şubesi tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda bir anma programı düzenlendi. Program kapsamında, Türkiye Muharip Gaziler Derneği tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunuldu, şehitlerimiz ve ebediyete irtihal eden gazilerimiz için dualar edildi.
Programın ardından, birlik ve beraberliğin sembolü olarak Cumhuriyet Meydanı’nda aşure ve pilav ikramı gerçekleştirildi. Vatandaşlarımızın yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, geçmişin kahramanları anılırken milli birlik ve beraberlik duyguları bir kez daha pekiştirildi.