Doğa Koruma ve Milli Parklar 5. Bölge Müdürlüğünce yürütülen çalışma kapsamında, Kocatepe (Büyükkalecik), Erkmen beldelsi ve Sinanpaşa ilçesinde kınalı ve çil keklik olmak üzere toplam 1000 keklik doğal yaşam alanına bırakıldı.
Vali Doç. Kübra Güran Yiğitbaşı, Kocatepe Beldesinde yaban hayatının korunması ve doğal dengeyi desteklemek amacıyla 400 kınalı kekliği doğaya saldı.
Çil Keklik Sadece Afyonkarahisar’da Üretiliyor
Çil kekliğin sadece Afyonkarahisar’da üretildiğine dikkat çeken Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, “Afyonkarahisar’ımızın göz bebeği Kocatepe sırtlarında keklik salımı için Doğa Koruma ve Milli Parklar 5. Bölge Müdürlüğü ekiplerimiz, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerimiz ve Belde Belediye Başkanımızla birlikte kekliklerimizi doğal yaşam alanlarına bırakacağız. Afyonkarahisar’da bugün 1000 keklik salımı yapıyoruz. Biz burada Kocatepe (Büyükkalecik)’de kekliklerimizi salıyoruz. Erkmen beldesi ve Sinanpaşa ilçesinde de 400, 400 ve 200 olmak üzere toplam 1000 keklik doğal yaşam alanlarına bırakılıyor. Türkiye'de çil keklik sadece Afyonkarahisar’da üretiliyor. Çil kekliğin yetiştirilmesi çok daha zor ve üremesi de biraz daha yavaş. Ancak bizler Afyonkarahisar’da büyük bir hassasiyet ve dikkatle çil kekliğin üremesini ve çoğalmasını sağlıyoruz” ifadelerini kullandı.
144 Bin Kınalı, 42 Bin Çil Keklik Üretildi
Keklik Üretme İstasyonu’nda 2009 yılından bugüne yüz 44 bin kınalı, 42 bin 500 çil kekliğin üretildiğini söyleyen Vali Yiğitbaşı, “Bu bizim için mutluluk verici. Bugün burada hem doğayla buluştuk hem de milli parklar içerisinde kekliklerimizi doğaya salmış olduk. Burada av yasağı olduğu için burada arkadaşlarımız bu doğaya salınan kekliklerimizi izleyecekler. Onların herhangi bir şekilde insanlar tarafından zarar görmemesi ve avlanmaması gerekiyor” dedi.
Keklik salımına, Kocatepe Belediye Başkanı Abdullah Çelik, İl Jandarma Komutanı Vekili Çağrı Demiröz, Doğa Koruma ve Milli Parklar 5. Bölge Müdür Yardımcısı Abdullah Gedil ve kurum personelleri katıldı.