
Valimiz Aydın Baruş, Kelkit Belediyesi tarafından hizmete kazandırılan Dilaver Cebeci Kültür Salonu’nun açılışına katıldı.
Açılış, Türk şiirinin güçlü kalemlerinden Dilaver Cebeci’nin adını taşıyan salonda, çok sayıda şairin katılımıyla şiir şölenine dönüşerek sanat dolu bir atmosferde icra edildi.
Konuşmasında; “Geçmişimize sahip çıkmazsak, geleceğe güvenle bakamayız. Köklerinden kopan bir milletin hayatiyetini devam ettirmesi mümkün değil" diyen Valimiz, kültüre ve sanata verilen değerin milletlerin köklerini sağlamlaştırdığını vurguladı.
Valimiz ; "Dilaver Cebeci sadece Kelkit’in değil, Türkiye’nin, Türk dünyasının bir değeri. Onun şiirleri her okunduğunda, her söylendiğinde, bizlere Türk milletine mensup olmanın onurunu damarlarımızın en ucuna kadar hissettiriyor.
Bu salonun açılışı hayırlı olsun. Dilaver Cebeci’nin ismi burada daima yaşayacak, yeni nesiller de onun gibi Türk milletinin değerlerini yaşatma yönünde çok değerli çalışmalar yapacaktır,” dedi.
Valimiz, salonun açılışının kültür ve sanat hayatına katkı sunmasını temenni ederek, emeği geçenlere teşekkür etti.