
Valimiz Sayın Dr. Turan Ergün, İlimizde son bir haftadır etkili olan kar yağışının ardından karla mücadele çalışmalarını yerinde incelemek üzere saha ekiplerine ziyaretlerde bulundu.
Özveriyle görev yapan ekipleri sahada ziyaret eden Sayın Valimiz, çalışmaları yakından takip ederek ekiplerden bilgi aldı.
Ormanlı Köyü’nde İnceleme
Programına ilk olarak Merkeze bağlı Ormanlı Köyü ziyaretiyle başlayan Valimiz Sayın Dr. Turan Ergün, yoğun kar yağışı nedeniyle çatısı çöken ahırda incelemelerde bulundu.
Sabah saatlerinde meydana gelen olayda, Jandarma ve İl Özel İdaresi personeli ile çevredeki vatandaşların özverili çalışmaları sayesinde mahsur kalan 5 büyükbaş hayvanın kurtarıldığını belirten Sayın Valimiz, ahırı çöken vatandaşa geçmiş olsun dileklerini iletti.
Tütüncüler Köyü’nde Karla Mücadele Çalışmaları Yerinde İncelendi
Programı devamında Tütüncüler Köyü’ne ziyarette bulunan Valimiz Sayın Dr. Turan Ergün, il genelinde etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle İl Özel İdaresi tarafından yürütülen yol açma çalışmalarını yerinde inceledi.
Sahada görev yapan personele tatlı ikramında bulunan Sayın Valimiz, ekiplere kolaylıklar dileyerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Son 27 yılın en yoğun kar yağışının yaşandığı bu dönemde, ulaşımda aksama yaşanmaması için tüm önlemlerin alındığını vurgulayan Valimiz Ergün, basın mensuplarına yaptığı açıklamada 211 araç ve 450 personelin görev yaptığını ifade etti. Çalışmaların İl Özel İdaresi, Karayolları, Emniyet, Jandarma, AFAD, ÇEDAŞ, Sağlık, Belediyeler ve gönüllü AFAD destek kuruluşları ile koordineli şekilde sürdüğünü belirtti.
Jandarma ve Trafik Kontrol Noktalarına Ziyaret
Valimiz Sayın Dr. Turan Ergün, gerçekleştirdiği program kapsamında bir sonraki durağı Jandarma Kontrol Noktası ile Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü oldu.
Çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi alan Sayın Valimiz, mesai mefhumu gözetmeksizin görev yapan emniyet ve jandarma personeline tatlı ikramında bulunarak kolaylıklar diledi.
Esnaf ve Şoförlere Ziyaret
Programı kapsamında son olarak Artvin S.S. 33 Nolu Minibüsçüler Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi’ni ziyaret eden Valimiz Dr. Turan Ergün, kooperatif üyeleri ve minibüs şoförlerinin sektöre dair görüş ve talepleri dinledi.
Kooperatif ziyareti sonrası bölgede faaliyet gösteren esnaflarını da ziyaret eden Valimiz Ergün, vatandaşlarla sohbet etti. Esnafa hayırlı ve bereketli kazançlar dileyen Sayın Valimiz, talep ve önerileri de dinleyerek Artvin’in ekonomik ve sosyal yapısına katkı sağlayan herkese teşekkür etti.