
Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy, Anadolu Üniversitesi tarafından bu yıl 22'ncisi düzenlenen Eskişehir Uluslararası Film Festivali açılış programına katıldı.
Programda konuşan Sayın Valimiz; "Ülkelerin gelişmişlik düzeyine baktığımızda, kültür ve sanatın bu süreçteki önemi göz ardı edilemez. Eskişehir Türkiye’nin kültür ve sanat alanında öncü şehirlerinden biri olup çok sayıda kültürel ve sanatsal faaliyet burada icra edilmektedir. Bu noktaya gelinmesinde üniversitelerimizin büyük katkısı vardır ve özellikle Anadolu Üniversitesi kültür ve sanat alanındaki etkinlikleriyle önemli bir rol üstlenmektedir.
Yirmi iki yıldır uluslararası düzeyde bir festival düzenlemek kolay değildir. Bu festivali kuruluşundan bugüne kadar emek veren herkesin özverili çalışmaları sayesinde bugün bir kez daha gerçekleştiriyoruz. Pandemi nedeniyle bir süre ara verilmiş olsa da festivalin yeniden düzenlenmesi kültür ve sanat dünyamız adına büyük bir kazanım olmuştur.
Bu anlamlı etkinliğe katkı sağlayan festivalin direktörüne, Anadolu Üniversitesi’nin değerli rektörüne ve emeği geçen tüm akademisyenlere, sanatçılara ve organizasyon ekibine teşekkür ediyorum. Bilgi ve sanatın gelişimine katkı sunması dileğiyle, tüm katılımcılara başarılar diliyor, sizleri sevgi ve saygıyla selamlıyorum." dedi.
Ustalar, büyük oyuncular, genç yıldızlar, unutulmayan klasikler, ilk kez gösterime girecek olanlar, kısa filmler, söyleşiler, atölyeler, açık hava film gösterimi, piyano eşliğinde sessiz film ve konserlerle 23-31 Mayıs 2025 tarihleri arasında devam edecek olan festival programının açılış programında Sayın Valimiz desteklerinden dolayı festival sponsorlarına teşekkür plaketlerini verdi.

Jandarma Teşkilatının 186. Kuruluş Yıl Dönümünde Öğrencilere Yönelik Jandarmanın Görevleri ve Faaliyetlerini Tanıtma Etkinliği Gerçekleştirildi
#Yerel Haberler
/
23 May 2025

Yunus Emre Vakfı Genel Kurul Üyesi İş İnsanı Hanifi Şimşek, Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy'u ziyaret etti
#Yerel Haberler
/
23 May 2025