İlimizde yapılan kamu yatırımlarının değerlendirildiği İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Valimiz Yılmaz Doruk’un başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi, Vali Yardımcısı Adem Ünal, Amasya Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Şahin, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları ve yatırımcı kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri yer aldı.
Valimiz Yılmaz Doruk toplantıda yaptığı konuşmada şunları ifade etti: “Bugün kamu kurum ve kuruluşlarımızın İlimiz genelinde yapmış olduğu çalışmaları detaylı olarak değerlendirmek ve istişarelerde bulunmak üzere toplanmış bulunuyoruz.
İlimizde 2023 yılı sonu itibarıyla yatırımcı bölge ve il müdürlükleri ile belediyelere ait kamu yatırımları; Tarım sektöründe 3,2 Milyar TL tutarında 144 adet, Ulaştırma-Haberleşme sektöründe 6,7 Milyar TL tutarında 83 adet, Eğitim sektöründe 1,2 Milyar TL tutarında 131 adet, Enerji sektöründe 422 Milyon TL tutarında 5 adet, Sağlık sektöründe 5,7 Milyar TL tutarında 6 adet, Turizm sektöründe 129 Milyon TL tutarında 4 adet, Diğer Kamu Hizmetleri sektörlerinde ise 1,7 Milyar TL tutarında 119 adet olmak üzere toplam 492 adettir.
Projelerin toplam tutarı 19,1 Milyar TL, toplam harcama tutarı 8,3 Milyar TL’dir. 2023 yılı ödeneği 3,3 Milyar TL olup, bu ödenekten 2,5 Milyar TL harcanmıştır. Projelerde %43 nakdi, %83 fiziki gerçekleşme sağlanmıştır.
Bu projelerden; 362 adedi tamamlanmış, 98 adedi devam etmekte, 14 adedi ihale aşamasında, 12 adedine başlanamamış, 6 adet proje ise tasfiye edilmiştir. Söz konusu 492 adet projenin; 1 Milyar TL tutarındaki 55 adedi, Amasya Belediyesi ile ilçe ve belde belediyelerine aittir. Yapılan tüm bu yatırımların Amasya’mıza hayırlı olmasını temenni ediyorum.”
Toplantıda daha sonra yatırımcı kurum ve kuruluşların yetkilileri tarafından, sürdürdükleri projelere ilişkin sunumlar yapılarak, kurul üyelerinin soruları cevaplandırıldı.