
Kestane ağaçlarının tomurcuk ve yapraklarında gal adı verilen şişlikler oluşturarak gelişimini engelleyen ve verimi düşüren kestane gal arısına (Dryocosmus kuriphilus) karşı İlimizde biyolojik mücadele sürüyor.
Kimyasal yöntemlerin etkisiz olduğu gal arısı zararlısına karşı en etkili çözüm olan doğal düşmanı Torymus sinensis türü faydalı böceklerin doğaya salımı, Vali Osman Hacıbektaşoğlu’nun katılımıyla Kilimli ilçemiz Şirinköy mevkiinde gerçekleştirildi.
2025 yılı planlamaları kapsamında laboratuvar ortamında 76.000 galden elde edilen faydalı böcekler, zararlının yoğun olduğu alanlara koloniler şeklinde salındı. Zararlının yoğun olduğu bölgelerde biyolojik denge sağlanana kadar faydalı böcek salımlarına devam edileceği belirtildi.