
Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Dünya Fındık Haftası kapsamında “Herkes İçin Fındık” sloganıyla düzenlenen “Fındığa Değer Katanlar” Ödül Törenine katıldı.
Törene; Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi ve 25. TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Devlet E. Bakanı Faruk Nafız Özak, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, BAE Ankara Büyükelçisi Saeed Thani Al Dhaheri, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ve çok sayıda davetli katıldı.
Vali Yıldırım konuşmasında, fındığın ülkemizin tarım alanında dünya lideri olduğu nadir ürünlerden biri olduğunu vurgulayarak, “Yaklaşık 500 bin aileye ekmek kapısı olan fındık, ülkemize her yıl milyarlarca dolar kazandıran stratejik bir üründür. Bu başarıda çiftçimizden sanayicimize, akademisyenimizden ihracatçımıza kadar herkesin emeği vardır” dedi.
Program, fındık sektöründe öne çıkan ve fındığa değer katan isimlere ödüllerin takdim edilmesiyle sona erdi.